Herbal-Betakaroten-logo-nettside

Huden din skal være med deg livet ut

Her er seks årsaker til skadet hud og måter du kan beskytte deg på

Huden din skal være med deg livet ut

Her er seks årsaker til skadet hud og måter du kan beskytte deg på

Er det noe som burde pleies året rundt så er det huden din. Vi er kanskje ikke klar over det selv, men hver eneste dag blir vi utsatt for mange potensielle skader for huden. Det er da ekstra viktig å være klar over disse, og å gi huden riktig næring for beskyttelse.

Seks årsaker til at huden din blir skadet

1. Glemmer solfaktor om vinteren

Solkrem er viktig året rundt. Solen gir oss over 90% av alderingen vi ser på huden. Når vi beskytter huden mot solen, er det viktig å beskytte både mot UVA og UVB-stråler. Tidlig aldring kommer av i hovedsak UVA-strålene og UVB-strålene er de som gjør deg solbrent. Det er lett å tenke at det ikke er så farlig og at det  ikke vil påvirke en selv – men som oftest vil det ikke vises hvor mye skade som er gjort på huden før mange år senere.

2. Bruker for grove produkter

Overdreven skrubbing og eksfoliering av huden tørker og skader huden over lang tid. Å skrubbe huden i ny og ne skal som regel gå fint, men huden sin egen fuktbarriere kan bli negativt påvirket av for mye eller for grov skrubbing.

3. Kosthold

Et sunt og balansert kosthold er bra for huden og vil potensielt redusere tegnene for aldring. Det verste for huden er et kosthold bestående av for mye sukkerholdige produkter. Sukker er med på å ødelegge elasiteten og fastheten i huden, og vil kunne gjøre rynkene mer tydelig. Overforbruk av alkohol kan gjøre huden dehydrert og føre til tap av fuktighet. Dette kan føre til tørrhet, kløe og irritasjon i huden.

4. Frie radikaler

Forurensing i luften kan føre til dannelse av frie radikaler som kan skade huden og føre til tidlig aldring. Forurensing, røyking, stress og eksponering for UV-stråler er ytre faktorer som påvirker kroppens dannelse av frie radikaler. De frie radikalene kan skade huden ved å ødelegge kollagen og elastin, som er viktig for å opprettholde hudens elastitet og fasthet.

5. UV-stråler

Om sommeren er solen sterkere, og det er derfor større risiko for skade på huden. Beskytter man seg ikke god nok kan UV-strålene fra solen gi akutte skader slik som solbrenthet og langsiktige skader som alderstegn og pigmentforandringer. Når man blir solbrent skader man hudcellene. Grunnen til at man blir rød, hoven og øm er fordi kroppen prøver å reparere ved å øke blodtilførselen til det skadede området.

6. Kjemikaler i hudpleie og sminke

Noen kjemikaler i kremer som for eksempel i solkremer kan påvirke og forstyrre hormonbalansen i huden. Det er viktig å lese ingredienslisten nøye når du velger hudpleieprodukter og sminke. Velg de produktene som er fri for kjemikaler som kan være skadelig for huden og helsen. For eksempel kan alkohol i kremer eller sminke være med på å tørke ut huden og skape irritasjon. Ingredienser som parabener eller sulfater kan være helseskadelig og gi økt risiko for hormonforstyrrelser. Det kan være lurt å velge produkter av naturlige ingredienser som er merket som “økologisk” eller “naturlig”.

Hvordan kan du ta vare på og beskytte huden?

Heldigvis er det flere tiltak vi kan gjøre for å bevare og beskytte huden. Antioksidanter er stoffer som bidrar til å nøytralisere frie radikaler i kroppen. De finnes naturlig i frukt, nøtter, grønnsaker og frø. Et kosthold som inneholder matvarer som er rike på antioksidanter kan bidra til å beskytte mot frie radikaler.

Solbeskyttelse er viktig og helt nødvendig for å beskytte huden mot skader fra UV-strålene. Bruk av solkrem og begrenset eksponering for solen på de mest solfylte timene er anbefalt. Dette kan beskytte mot frie radikaler som ellers ville ha oppstått.

Bruk produkter på huden som inneholder antioksidanter. Eksempler på antioksidanter som kan være effektive er blant annet vitamin C, vitamin E, resveratrol og grønn te ekstrakt. Hold deg unna ingrediensene som parabener og sulfater da det kan gi hormonforstyrrelser.

Herbal Betakaroten

Herbal Betakaroten

Mange forbinder betakaroten utelukkende med et tilskudd som hjelper på brunfargen, og er ikke klar over de mange helsegevinstene tilskuddet kan gi. Betakaroten er en bredspektret antioxidant som beskytter cellene mot frie radikaler, bekjemper luftforurensing i lungene og motvirker UV-stråleskader på huden. I tillegg har betakaroten en stimulerende effekt på immunsystemet. 

Betakaroten har i tillegg en rekke andre viktige funksjoner og kan påvirke den menneskelige organisme på en svært gunstig måte. Blant annet er betakaroten forstadiet til vitamin A (retinol). Kroppen omdanner selv betakaroten til vitamin A hvis kroppen har behov for det.

Det unike med Herbal Betakaroten HQ er at tilskuddet nå også inneholder den encellede ferskvannsalgen spirulina.

Spirulina, eller Arthrospira platensis, er en svært næringsrik type alge som finnes i både salt- og ferskvann, og inneholder en enorm mengde god næring. Spirulinaekstrakten inneholder nemlig over 60 typer vitaminer, proteiner, mineraler og fettsyrer. Blant disse 60 finner du for eksempel vitamin A, vitamin C, og betakaroten, som også er blant de viktige ingrediensene i Herbal Betakaroten. Disse bidrar til at du får optimal hud, hår, negler og øyne. Vitamin C er med på å redusere og beskytte huden mot skader fra frie radikaler. Spirulina inneholder mye skjønnhet i en liten pakke.

Herbal Betakaroten HQ

Herbal Betakaroten

Huden din skal være med deg livet ut. Gi huden din den næringen den fortjener!